Wensen of vragen? Neem contact op: 077-3061723
Inloggen
Huis vol Ambacht Al meer dan 90 jaar Slagerij Rutten in Panningen Vers en ambachtelijk kwaliteitsvlees

Hello, nice to meat you!

Wij zijn Slagerij Rutten, een familiebedrijf gevestigd in het Limburgse Panningen. Met een bestaansrecht van meer dan 90 jaar, is onze slagerij écht het levenswerk van ons gezin. “Een lange periode, waar we ontzettend trots op zijn”, vertelt de huidige eigenaar Funs Rutten. Samen met zijn vrouw Annelies is hij de vierde generatie die aan het roer staat van de slagerij. “Het begon allemaal in 1928, toen mijn overgrootvader Naad samen met zijn zoon Sjaak begon met het slachten en verkopen van vlees”.

Inmiddels is Slagerij Rutten al sinds 1988 gevestigd op de markt in Panningen. Na ook op deze locatie meermaals te hebben verbouwd, staat er de moderne slagerij zoals die vandaag de dag bij de consument bekend is. In al die jaren slagerij Rutten, is er een boel verandert. “Vroeger werd er nog op locatie geslacht, tegenwoordig mag dat niet meer. Het assortiment is enorm uitgebreid, de wetgeving is aangescherpt, het machinepark is veel moderner en het personeelsbestand gegroeid. Daarnaast speelt gezondheid een belangrijkere rol en koopt de klant van tegenwoordig geen half varken meer, maar enkele stukjes vlees of zelfs een complete maaltijd… Maar wat er in bijna een eeuw familiebedrijf altijd hetzelfde is gebleven, is datgene waar Slagerij Rutten om bekend staat. “De liefde voor het ambacht, de sfeer in de winkel en het vertrouwen van de consument in onze huisgemaakte producten. Vanuit ons vakmanschap doen we er al ruim 90 jaar alles aan om onze klanten te voorzien van een lekker en goed stuk kwaliteitsvlees. Dat doen we niet alleen, maar samen met ons ervaren team van vakslagers en winkelmedewerkers!”

Funs en Annelies hebben de slagerij in 2000 overgenomen van vader Jan en moeder Wies. “Mijn leven heeft zich altijd afgespeeld in en om de slagerij. De overname was daarom een logische stap. Dat ik mijn werk kan delen met mijn familie en gezin én dat ik dagelijks bezig ben met ons ambacht, maakt dat ik enorm veel hou van dit mooie vak”. Inmiddels zijn ook beide kinderen van het ondernemerspaar werkzaam in de zaak. De vijfde generatie staat dus al in de startblokken. Op naar nog eens 90 jaar Slagerij Rutten!

Najaarskeuring

Regelmatig worden vanuit De Gildeslager en Uw Slager onze producten gekeurd. Onze producten werden tijdens de najaarskeuring van 2023 bekroond met GOUD en met GOUD met STER. Voor ons én voor u een teken dat onze producten van topkwaliteit zijn.

GOUD voor gekookte achterham, gebraden gehakt met cranberry en erwtensoep.

GOUD met STER voor rookworst fijn, raviloli met zalm en groente, kipsalade en pulled pork wrap

Meat our team

Onze vakslagers

Ze zijn aan de voorkant niet altijd te zien, maar verzetten bergen werk aan de achterkant. Vlees uitsnijden of portioneren, maaltijden bereiden en vleeswaren maken; zonder deze ervaren vakslagers zou onze vitrine niet gevuld zijn!

Ons winkelteam

Advies bij het kiezen van uw vlees, vleeswaren op de gewenste dikte afsnijden en natuurlijk een vriendelijk praatje of handige tip; ons winkelteam staat zes dagen per week voor u klaar!

Familie Rutten

In 2000 namen Funs en Annelies Rutten als 4e generatie de slagerij van Funs zijn ouders Jan en Wies over. Inmiddels zijn dochter Lizzy en zoon Jan ook werkzaam in het familiebedrijf. De ondernemersfamilie Rutten levert al meer dan 90 jaar kwaliteitsvlees aan consumenten. “Ons bedrijf is écht het levenswerk van onze familie.”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

09.00 - 18.00 uur

Zaterdag

08.30 - 16.00 uur

Bedrijfsgegevens

Slagerij Rutten

Markt 73
5981 AP Panningen

077 - 306 17 23
info@slagerijrutten.nl

Huis vol Ambacht Al meer dan 90 jaar Slagerij Rutten in Panningen Vers en ambachtelijk kwaliteitsvlees

Veilig betalen: