Haal de kippenbout een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur boter in een koekenpan en wacht tot de boter bruin kleurt. Bak de kip eerst op de velkant. Beweeg de kippenbouten regelmatig over de bodem van de pan. Keer de kip, als het velkant mooi goudbruin is en bak ook de ander kant mooi bruin. Lepel tijdens het bakken een paar juslepels van het bakvet over de kip, dan krijgt de kip een mooi bruin en krokant korstje. Zet het vuur lager en laat de kip met de deksel schuin op de pan in ca. 45 minuten langzaam doorgaren. De kippenbouten worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn erbij doet. Neem de kippenbouten uit de pan en leg ze in een schaal. Laat ze afgedekt met aluminiumfolie 10 tot 15 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Gekoeld bij ≤ 4°C 2 dagen diepvries bewaren tot 3 maanden