Bereidingswijze voor in de oven; Haal de Picanha 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden. Leg de Picanha in een braadslede en braad vervolgens 5 minuten. Zet de temperatuur terug tot 175 ℃ graden. Gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 48 - 51 °C is bereikt (Dit kun je meten met een kerntemperatuurmeter). Haal de braadslede uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Bereidingswijze voor op de BBQ; Haal de Picanha 1 uur voordat het vlees de BBQ op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de BBQ tot een temperatuur van 110 °C. Plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees. Wanneer de Picanha een kerntemperatuur van 48 °C heeft bereikt, pak je de Picanha in met aluminiumfolie en laat je hem vervolgens 10 minuten rusten.
Gekoeld bij ≤ 4°C 2-3 dagen in de vacuüm 4 - 5 dagen In de diepvries te bewaren tot 3 maanden