Het is een groot stuk vlees en heeft daarom ook de nodige bereidingstijd nodig. Je kan een lamsbout braden, grillen, roosteren of in de oven leggen. Kortom, alles is mogelijk met de lamsbout! Op de snelste manier is de lam binnen twee uur klaar. Lamsbout is ontzettend lekker met rozemarijn. Door de rozemarijn samen met de lamsbout in de oven te doen, dringt de smaak van de kruiden goed door in het vlees. Een stuk lamsbout is het ideale stuk vlees voor de ware Bourgondier. Haal het vlees 1 uur voor het de oven in gaat uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Oven voorverwarmen op 160 graden. Smeer de lamsbout in met olijfolie en bestrooi met grof peper en grof zout. Braad 45 minuten voor “rare”, 60 minuten voor “medium” en 75 minuten voor “well done”. Tip: Gebruik een kerntemperatuurmeter. De kerntemperatuur van de lamsbout moet minimaal 60 graden zijn.
Bewaren in de koelkast bij +/- 4 graden voor +/- 2 dagen. Bewaren in de diepvries voor 3 maanden.